2ο Ιπποκράτειο Σχολείο – Διαχείριση της Καπνιστικής Συνήθειας

Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ στα πλαίσια των Ιπποκράτειων Σχολείων, σας προσκαλεί στην εκδήλωσηΔιαχείριση της Καπνιστικής Συνήθειας που θα λάβει χώρα στη 1 Οκτωβρίου 2022, στο ξενοδοχείο στο IBIS STYLES HERAKLION CENTRAL, στο Ηράκλειο.

Παράκατω, μπορείτε να κάνετε Δωρεάν Εγγραφή στην ημερίδα, ενώ μπορείτε να βρείτε και το Αναλυτικό Επιστημονικό Πρόγραμμα.

Φόρμα Εγγραφής

Scroll to Top

Διοικητικό Συμβούλιο

Νίκος Παπανικολάου

Αντιπρόεδρος

nicopap@gmail.com

Σύντομο Βιογραφικό

 Νίκος Παπανικολάου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικευμένος στην Γενική Ιατρική στο νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς». Είναι από το 2002 Διευθυντής και Συντονιστής Επιστημονικής  λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Δυτ. Φραγκίστας στην Ευρυτανία στην εποπτεία του οποίου υπάγονται 16 Περιφερειακά και 1 Πολυδύναμο Ιατρείο. Έχει ειδική κατάρτιση/επιμόρφωση στα αντικείμενα: E-Health applications in Healthcare Management, Εφαρμογές Πληροφορικής στην Ιατρική, Πληροφορική στις Υπηρεσίες Υγείας, Διασφάλιση ποιότητας στις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Διοίκηση Ολικής Ποιότητας στις Υπηρεσίες Υγείας , Αξιολόγηση Υπηρεσιών ΠΦΥ, Επείγουσα προνοσοκομειακή και νοσοκομειακή περίθαλψη

Έχει διατελέσει:

  • Υπεύθυνος του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και μέλος της Επιτροπής ΠΦΥ του ΠΕ.Σ.Υ.Π. Στερεάς Ελλάδας (2002-2004)
  • Διοικητής – Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ (2004-2006)
  • Διευθύνων Σύμβουλος της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας Α.Ε. (Α.Ε.Μ.Υ.  Α.Ε.) του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2006-2011)
  • Μέλος της Επιτροπής Εξετάσεων Αθηνών Υπουργείου Υγείας για την απονομή τίτλου ειδικότητας Γενικής Ιατρικής (2006-2020)
  • Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου ΠΦΥ της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας (2014-2016)
  • Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. (2015-2017) της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας “ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”
  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής/ΕΛ.Ε.ΓΕ.ΙΑ.(2006-2015)
  • Γενικός Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας (2015-2018)
  • Μέλος της Ομάδας Εργασίας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας για την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής (2017-2020)

Ο Νίκος Παπανικολάου είναι Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής Ελλάδας “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ”, Αντιπρόεδρος του ΔΣ και παράλληλα:

  • Γενικός Συντονιστής Εκπαίδευσης Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το 2016
  • Μέλος της European Academy of Teachers in General Practice (Euract) από το 2002
  • Μέλος της Ομάδας Εργασίας Εκπαίδευσης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας
  • Μέλος του Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Νησιωτικότητας του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (2019-σήμερα)
  • Εκλεγμένος εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας  στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (2022)
  • Μέλος της Ελληνικής  Εταιρείας  Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας

Έχει αναπτύξει/καταρτίσει σημαντικό αριθμό Επιχειρησιακών Σχεδίων και υλοποιήσει μεγάλη και πολυποίκιλη σειρά επιχειρησιακών δράσεων-projects στους Οργανισμούς που έχει υπηρετήσει, συμμετείχε σε έναν μεγάλο αριθμό Συνεδρίων ως ομιλητής, προεδρείο και σχολιαστής, έχει ελεύθερες ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια, δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά καθώς και Συντακτικό έργο (Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, περιοδικό Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής), υπήρξε κριτής εργασιών για το Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής, συμμετείχε στη συγγραφή-επιμέλεια-μετάφραση αρκετών ιατρικών συγγραμμάτων εστιασμένων ιδιαίτερα στη Γενική Ιατρική, σε οργανωτικές επιτροπές συνεδρίων, συμποσίων, Κλινικών Φροντιστηρίων και άλλων επιστημονικών εκδηλώσεων. Είναι παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών, ζεί στο Καρπενήσι και μεταξύ των ενδιαφερόντων του περιλαμβάνονται τα ταξίδια, η ανάγνωση βιβλίων, ο κινηματογράφος, η οινογνωσία, η μαγειρική και η “Κριτική του γευστικού λόγου”.

 

Διοικητικό Συμβούλιο

Μαρία Στεφανίδου

Ειδικευόμενη

mariastefanidou13@gmail.com

Σύντομο Βιογραφικό

Η Μαρία Στεφανίδου είναι ειδικευόμενη Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής στο ΓΝ Κοζάνης και στο ΚΥ Σιάτιστας. Αποφοίτησε από την Ιατρική του ΑΠΘ το 2019. Είναι Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ (2021-2024) και μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης. Επίσης, είναι συνιδρύτρια του οργανισμού νεολαίας GO Alive που στοχεύει στην προώθηση της ενδυνάμωσης, ενσυνειδητότητας και ευεξίας των νέων.

 

 

Διοικητικό Συμβούλιο

Σπύρος Κλίνης

Μέλος

spklinis@yahoo.gr

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Κλίνης Σπύρος είναι Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην πόλη της Κοζάνης. Υπηρέτησε σε θέση κλάδου ιατρών του Ε.Σ.Υ. στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλωνακίων – Κέντρο Υγείας Σιάτιστας – Κέντρο Υγείας Κοζάνης από το 2008 έως το 2022. Διετέλεσε τακτικό μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο».

Έχει ολοκληρώσει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα ειδίκευσης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Ε.Σ.Υ. και στη Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων, ενώ παρακολουθεί και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης «Αλγολογία και Παρηγορική/Ανακουφιστική Φροντίδα» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Επίσης έχει πιστοποίηση εξειδίκευσης στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων και στο Οικογενειακό Δίκαιο για κοινωνικούς επιστήμονες του Πανεπιστημίου ΑΙΓΑΙΟΥ. Έχει λάβει επίσης πιστοποίηση επάρκειας στην επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική (ΕΠΙ) και στα προγράμματα BLS, ALS και APLS.

Είναι μέλος του Δ.Σ. και της επιτροπής εκπαίδευσης της Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής Ελλάδος – ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ. Επί σειρά ετών διετέλεσε συντονιστής εκπαίδευσης για την ειδικότητα της Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής στη Δυτική Μακεδονία καθώς και συνεργάτης του δικτύου εκπαιδευτών στην κλινική άσκηση των φοιτητών ιατρικής του Α.Π.Θ. στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τη Γενική Ιατρική. Επίσης είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δασκάλων Γενικής Ιατρικής (EURACT).

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε πληθώρα εγχώριων και διεθνών ιατρικών συνεδρίων και έχει επιδείξει ερευνητικό ενδιαφέρον με συμμετοχή σε βραβευμένες επιστημονικές εργασίες και δημοσιεύσεις τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή βιβλιογραφία, αποτελώντας παράλληλα και σύμβουλο συντακτικής επιτροπής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Διοικητικό Συμβούλιο

Νικόλαος Δήμου

Μέλος

nikdimp2@yahoo.gr

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Νικόλαος Δήμου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Ιασίου, Ρουμανίας, το 1992. Το 1999 έλαβε το τίτλο ειδικότητας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής μετά 4ετή εκπαίδευση στο ΓΝ Χαλκίδας. Το 2000 διορίστηκε στο Κ.Υ. ΨΑΧΝΩΝ με τον εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β΄ Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής. Τα τελευταία 7 χρόνια υπηρετεί σε αυτή την θέση μετά απo την εξέλιξη του, με τον Βαθμό του Διευθυντή. Από την 1/1/2019 είναι ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του Κ.Υ.ΨΑΧΝΩΝ. Από το 2007 είναι Συντονιστής Εκπαίδευσης ειδικευομένων Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής στο Γ.Ν.Χαλκιδας. Κατά τα παρελθόντα έτη:

  • Έχει εκλεγεί για δύο θητείες σαν μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας
  • Έχει εκλεγεί μέλος του Δ.Σ. στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Ευβοίας
  • Έχει εκλεγεί ως εκπρόσωπος των ιατρών στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Χαλκίδας
  • Έχει εκλεγεί στο Δ.Σ. της Ένωσης Γενικής Ιατρικής
  • Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ιπποκράτη- Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής Ελλάδος
  • Έχει εκπαιδευτεί στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική ,στην Εξειδικευμένη Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, και ATLS.
  • Έχει συμμετάσχει σε Ομάδες Εργασίας για την γηριατρική ,την Αρτηριακή Υπέρταση και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε μια υγειονομική μονάδα.

Έχει συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων στην Ελλάδα είτε σαν μέλος οργανωτικής επιτροπής, είτε σε προεδρία σε διαλέξεις είτε σαν ομιλητής και εισηγητής αντικειμένων συναφών με την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής και είναι μέλος της EURACT.

Διοικητικό Συμβούλιο

Αθηνά Καρπούζη

Ειδικός Γραμματέας

akarpouzi@yahoo.it

Σύντομο Βιογραφικό

H Aθηνά Καρπούζη είναι Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός, υπηρετεί ως Επιμελητής Β΄ ΕΣΥ, στο Π.Ι. Βραχασίου -ΚΥ Νεάπολης Λασιθίου από το 2016, ενώ στο παρελθόν δραστηριοποιήθηκε και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι Ειδική Γραμματέας του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ και μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης. Μέλος της ΕURACT (Eυρωπαικής Ακαδημίας Δασκάλων ΓΟΙ) και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στο “Teaching the Teachers Course, Level 2” της Ευρωπαικής Ακαδημίας Δασκάλων ΓΟΙ (2016).

Διετέλεσε Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης Ειδικευομένων ΓΟΙ στο ΓΝ Αγίου Νικολάου Λασιθίου το διάστημα 2016-2021. Από το 2022 είναι Συντονιστής Εκπαίδευσης Ειδικευομένων στην ΓΟΙ στο νομό Λασιθίου. Από το 2019 μέχρι και σήμερα είναι Αν. Συντονιστής του Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου (ΤοΠΦΥ). Από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα είναι Επόπτης Ιατρός –Συντονιστής, των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου(ΚΟΜΥ). Από τη λήψη της ειδικότητας της ΓΟΙ μέχρι και σήμερα είναι εξωτερικός συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Διοικητικό Συμβούλιο

Χρήστος Χατζής

Ταμίας

chatzischristos@hotmail.com

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Χρήστος Χατζής είναι Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός, υπηρετεί ως Επιμελητής Α΄ ΕΣΥ, στο ΚΥ Νέας Μαδύτου από το 2011. Είναι Ταμίας του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ (2021-2024) και μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης.  Διετέλεσε Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης Ειδικευόμενων ΓΟΙ στο ΠΓΝΘ Ιπποκράτειο το διάστημα 2013-2014, και είναι Συντονιστής Εκπαίδευσης Ειδικευόμενων ΓΟΙ στο ΠΓΝΘ Γ. Παπαγεωργίου από το 2016 έως σήμερα.

Είναι μέλος της EURACT, και Εκπαιδευτής στο Σχολείο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ και συμμετείχε στο 25th Janko Kersnik International EURACT Course, Bled, 2016 με θέμα: Teaching and Learning about the Future of Family Medicine. Κατέχει το δίπλωμα ΕΠΙ ΕΚΑΒ , ενώ είναι BLS-ALS provider. Εκανε μετεκπαίδευση στη διαχείριση νοσημάτων αεραγωγού (ΧΑΠ -άσθμα -διάμεσες πνευμονοπάθειες ) στο ΠΓΝΘ Γ. Παπανικολάου (2019-2022).

Διοικητικό Συμβούλιο

Αθανάσιος Συμεωνίδης

Γενικός Γραμματέας, Ιδρυτής

sakissymeonidis@gmail.com

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Αθανάσιος Συμεωνίδης είναι Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός. Από το 1981 μέχρι το 2021, που αφυπηρέτησε, υπηρέτησε: στον Υγειονομικό Σταθμό Αριδαίας το μετέπειτα ΚΥ Αριδαίας (1981-1987), στο ΚΥ Χαλάστρας(1987-1999), στο ΚΥ Παλαιοχωρίου (1999-2009), στο ΚΥ Θέρμης (2009-2011) και τέλος στο ΚΥ Ν. Μηχανιώνας (2011-2021).

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος, Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ) από το 1987-2015. Υπήρξε Ιδρυτής της Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής Ελλάδος – ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ διατελέσας Πρόεδρος (2018-2021) και Γεν. Γραμματέας (2021-σήμερα).

Αφιερώθηκε στην εκπαίδευση των Γενικών Ιατρών και όχι μόνο. Από το 1993 έως το 2006 υπήρξε Εθνικός Εκπρόσωπος στη European Academy of Teachers in General Practice (EURACT) από όπου ‘εισήγαγε’ στην Ελλάδα το Teaching the Teachers Course που υλοποιείται από το 2000 κάθε χρόνο. Yπήρξε Συντονιστής Εκπαίδευσης (στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, ΓΝ Χαλκιδικής, ΠΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ) και Γεν. Συντονιστής Κ. Μακεδονίας στην ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής (1999-2020). Οργάνωσε μεγάλο αριθμό συνεδρίων, συμποσίων, κλινικών φροντιστηρίων και σχολείων.

Συμμετείχε σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό Ελληνικών και Διεθνών Συνεδρίων ως ομιλητής, προεδρείο, σχολιαστής και κριτής εργασιών, ενώ έχει ευάριθμες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού καθώς και ελεύθερες ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια. Επίσης, συνέδραμε στη συγγραφή βιβλίων καθώς συμμετείχε και σε ερευνητικά προγράμματα ως ερευνητής και ως μέλος της επιστημονικής επιτροπής.

Τιμήθηκε με το Βραβείο “5star Doctor 2013” Wonca Europe International Award.

Διοικητικό Συμβούλιο

Δημήτριος Καρανάσιος

Πρόεδρος

dimkarp@gmail.com

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δημήτριος Καρανάσιος είναι Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός και υπηρετεί με το βαθμό του Διευθυντή ΕΣΥ, στο ΚΥ Νέας Μαδύτου (στο οποίο διορίστηκε ως Επιμελητής Β’ το 2004) και είναι σήμερα ο Συντονιστής και Υπεύθυνος της Επιστημονικής του λειτουργίας.

Είναι μέλος της Ευρωπαικής Ακαδημίας Δασκάλων Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής (EURACT) από το 2004, πρώην μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου (2020-2022) και διετέλεσε εκπαιδευτής σε όλες τις βαθμίδες των Leonardo EURACT Teaching the Teachers Courses (Level 1,2,3). Υπήρξε επίσης ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Vasco Da Gamma Movement (European Young General Practitioners Organization) το 2004 και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο κίνημα αυτό από το 2004 έως το 2007. Διετέλεσε Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης Ειδικευόμενων ΓΟΙ στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ το διάστημα 2004-2009, στο ΠΓΝΘ Ιπποκράτειο και ΓΝΘ Άγιος Παύλος το διάστημα 2009-2015, και ξανά στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ από το 2016 έως και σήμερα. Επιπλέον, διατελεί μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βόρειας Ελλάδας για την Ειδικότητα της Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής από το 2020 έως και σήμερα.

Είναι Πρόεδρος του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ (2021-2024) και μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης. Είναι Εκπαιδευτής στο Σχολείο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ Level 1 και 2. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ‘Ιατρική Ερευνητική Τεχνολογία’ του Εργαστηρίου Πληροφορικής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ (1999-2000) και μετεκπαίδευση στην Αρτηριακή Υπέρταση στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ (2019-2021).