Πριν από το κλινικό φροντιστήριο θα γίνει εκτίμηση των εκπαιδευτικών αναγκών των συμμετεχόντων με ειδικό ερωτηματολόγιο. Το ίδιο ερωτηματολόγιο θα απαντηθεί στο τέλος του φροντιστηρίου για να διαπιστωθεί η επίδρασή του στην απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και συμπεριφορών. Η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί περιλαμβάνει βραχείες εισηγήσεις, εργασία σε μικρές ομάδες, επίδειξη, ανάλυση-μελέτη περιστατικών, πρακτική άσκηση και εφαρμογή των γνώσεων και δεξιοτήτων. Θα γίνεται αξιολόγηση κάθε συνεδρίας και συνολικά του φροντιστηρίου.
Ο βασικός σκοπός του φροντιστηρίου είναι η ομογενοποίηση των θεωρητικών γνώσεων και θεραπευτικών εφαρμογών από όλους τους συμμετέχοντες (διδάσκοντες και διδασκόμενους). Η προσπάθεια επανατροφοδότησης αυτών των ικανοτήτων (skills qualification) θα υποστηριχθεί με συνεχή διαδικτυακή επικοινωνία.
Η ομάδα των εκπαιδευτών απαρτίζεται από πνευμονολόγους και γενικούς ιατρούς που τους χαρακτηρίζει η πολυετής διδακτική εμπειρία.
Επειδή ο αριθμός συμμετεχόντων είναι ορισμένος στους 30 είναι σαφές ότι θα γίνει επιλογή μεταξύ των αιτούντων με τήρηση της σειράς προτεραιότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι Γ.Ο/Ι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, συμπληρώνοντας την φόρμα αίτησης για την Ξάνθη και τα Χανιά κάνοντας κλικ πάνω στην αντίστοιχη πόλη και αποστέλλοντάς την στο mail : veselapolyzou@hotmail
Πρόγραμμα
Έναρξη Ημερίδας: 10.00π.μ
- Τι γνωρίζω για την ΧΑΠ?
- Η ακτινογραφία θώρακος στη ΧΑΠ
- Αρχές σπιρομέτρησης
- Hands-on εκπαίδευση
- Εκτέλεση μετρήσεων
- Ερμηνεία σπιρομετρήσεων
- Ανάλυση περιστατικών
- Φαρμακευτική θεραπεία της ΧΑΠ
- Ανάλυση περιστατικών
- Διατροφή και άσκηση στην ΧΑΠ
- Εργασία σε μικρές ομάδες
- ΧΑΠ, η σκοπιά του Γενικού Ιατρού
- Συσκευές εισπνεόμενων φαρμάκων, χαρακτηριστικά, χρήση
- Τι γνωρίζω για την ΧΑΠ?
- MCQ POST-course
- Σύνοψη
- Αξιολόγηση της Ημερίδα
Κλείσιμο Ημερίδας: 08.00μ.μ